ikonlar

Icon Icon Icon Icon



26 Ekim 2015 Pazartesi

Clarins Everlasting Fondöten - 112 Amber ve 110,5 Almond

Merhaba!

Kalıcılığı, örtücülüğü yüksek, yağsız ve kaliteli fondöten arayışında olanlar bilirler, anahtar kelimeleri internette arattıkları zaman veya satış personeline söylediklerinde Estee Lauder Double Wear, Shiseido Perfect Refining veya Clarins Everlasting fondöten seçenekleri sıralanır. Bu yazımda size kapatıcılık, kalıcılık vaatlerinde bulunan Clarins Everlasting Fondötenden bahsedeceğim.


Fondötenin 14 tane renk seçeneği var. 5 renk seçeneği koyu ve siyahi ten renklerine uyumlu, geriye  bizlerin kullanabileceği 9 renk seçeneği kalıyor. Elimde 112 ve 110,5 numaralı renkleri mevcut. Kullandığım 112 Amber renginden sonra 110,5 Almond rengini alınca farkettim ki, Clarins hem ambalajda hem de içerikte değişiklikler yapmış, kapak renklerini ve ambalaj yazılarının renklerini değiştirmiş.


Fondöten buzlu ve kalın cam ambalaj içerisinde yer alıyor. Ambalaj kalitesi standartların çok üstünde. Kapak, içindeki kıvrımları yüzünden her an sıyrılıp gidiverecekmiş gibi duruyor fakat böyle bir sorunla karşılaşmadım. Yine de çantamda taşımamaya özen gösteriyorum.

Fondötenin pompaları ambalajında şikayet edebileceğim tek unsur, fondöteni aldıktan sonra çok çok az bir miktarda da olsa sızma yapıyor ve pompa başlıkları kirleniveriyor.  Ambalaj farklılığı olarak aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi sadece metal aksamların rengi matlaştırılmış ve siyah yazı kullanılmış.


Fondötenlerin pompaları çıkarılabiliyor, Bitenler yazımda yer verdiğim fondötenin içinde kalan ve pompayla çıkmayan miktarını, yazımı sonlandırdıktan sonra biraz yağsız, organik bir nemlendirici koyup BB Krem haline dönüştürerek değerendireceğim.


Alacağım fondötenin kokusu ve içeriği benim için çok önemli. 
Everlasting fondötenin meyveli-çiçeksi ferah bir kokusu var, Dior ve Clarins beni irite etmeyen kokular içeren fondötenler üretiyor.

İçeriğinde en çok dikkatimi çeken Beyaz Çay oldu, bir ara ismi haber bültenlerinde yer alan pahalı çayı kilolarca alıp içemiyoruz, bari en azından yüzümüze sürelim. Şaka bir yana beyaz çay serbest radikal oluşumunu önleyici bir etkiye sahip ve cildi UV ışınlarından koruyor, tıpkı E vitamini gibi. E vitamini/Tocopherol fondöten içeriğinde yer alıyor. Bu iki etken madde birleşince fondöten kapatıcı-kalıcı özelliğinin yanı sıra bir de koruyucu etkiye sahip oluyor. Bu koruyucu etkiden bahsetmişken, en bilinen ve zararlı koruyuculardan Paraben ve SLS içermiyor. Nispeten daha az zararlı koruyucular kullanılmış. Medikal içerik olarak hem fondötende hem içerikte ayrıca yer alan Titanyum Dioksit, ilaçların dıştaki beyaz kaplamasını yapmak için kullanılan bir madde, fondötende renk görevini pigmentlerin yapması gerekirken Titanyum Dioksit kullanılmasını pek anlayamadım. 
Fondöten yağ içermiyor.


Kısa bilgilerden sonra renk seçeneklerine ve fondötenin vaatlerini yerine getirip getirmediğine bakabiliriz.
Fondötenlerin renk alt tonları konusunda çelişkiliyim.
 Amber swatchlarda sanki pembe alt tonlu değilmiş gibi duruyor fakat fondötenli yüzüm boynumdan daha pembe görünüyor. 
Almond swatchlarda sarı alt tonlu gibi görünüyor ve fondötenli yüzüm boynumla aynı alt tonda görünüyor.
Nötr buğday ten rengine sahibim. İki fondötenin rengi de gerçek ten rengimden 1-1,5 ton kadar koyu fakat fazlaca bronzlaştığım için ikisini de rahatlıkla kullanabiliyorum. 


Fondöten mat bitişli, yağsız, sürdükten sonra sanki sıvı değilmiş gibi kupkuru bir hal alıyor fakat cildinizin nemini çekip alacak kadar değil. Cildi nemli bırakmayı vaat ediyor ve vaadini yerine getiriyor. Yağlı ciltlerin bu duruşu seveceğini düşünerek, karma cilde sahip olanların peeling yapmadan ve kuru bölgeleri nemlendirmeden kullanmamasını tavsiye ediyorum, çünkü cilt soyulmalarını belli edip nemsiz yerlerin üzerinde ve ölü derilerin üzerinde kuru bir kabuk gibi duruyor. 

Cildinizde kızarıklık, sivilce izleri gibi ufak sorunlar varsa ve eğer yeşil-somon renkli bir düzeltici veya baz kullanmayıp direkt fondöten uygulayacaksanız, az önce de bahsettiğim gibi ten renginizden yarım ton veya bir ton kadar koyu fondöten uygulamanızı tavsiye edebilirim. Çok açık renkli kapatıcılar nasıl ki göz altlarımızın morluğunu vurguluyorsa, cildimizin geri kalanı için de bu durum geçerli. Fondöten alırken dikkatli olmak gerekli zira deneyimlerimden anladığım kadarıyla satış personelinin cildinizdeki kusurları göre göre ten renginden 1-2 ton açık fondöten önerdiği eski moda akım 2015 yılında da devam ediyor. Fondöteni sürdükten sonra mağazada kalmamanızı, gün ışığına çıkmanızı, mutlaka makine ışığında resminizi çekmenizi ve satın alıp almayacağınıza öyle karar vermenizi tavsiye edebilirim. En azından ben öyle yapıyorum.

Aşağıda kolumun iç kısmına sürdüğüm fondötenlerin, en doğru duruşunu yakaladığım ve güneş ışığıyla direkt temas etmeyen bir ortamda çektiğim fotoğraf yer alıyor. Soldaki renk pembe alt tonlu olduğunu belirttiğim 112 Amber, sağdaki renk Amber'a göre daha sarı alt tonlu olan 110,5 Almond. 




Dağıtılmış halleri 


110,5 Almond burada gerçek ten rengimle daha uyumlu bir duruş gösterirken, 112 Amber daha koyu ve pembe duruyor.

Direkt güneş ışığı bulunan bir ortamda çektiğim resimde ise kolumun daha bronz olan üst kısmına sürdüğüm fondötenlerin duruşu yer alıyor. 


Fondötenlerin ikisi de yapı olarak aynı gibi görünüyor.

Direkt güneş ışığı alan ortamda kolumun iç kısmında dağıtılmış fondötenin duruşu :


Gördüğünüz gibi ikisi de açık renkli kısmı bronz renkli kısımla eşitleyen bir renge sahip. Amber yüzümde daha pembe dururken Almond daha sarı duruyor. Cildimde renk eşitsizlikleri baş gösterdiği zaman ikisi de renk ayrımlarını tek bir renkte bütünleştirip yanaklarımdaki geniş gözenekleri daha az görünür kılıyor. T bölgemdeki parlamayı ise uzun bir süre boyunca minimuma indiriyor. 

Sivilce, leke izleriniz ten renginizden 3-4 ton koyu bir renkte değilse, renk düzenleyici ürünler kullanmadan yeterli bir seviyede örtücülük sağlıyor.

Sabah evden çıkıp akşam geri döneceksem ve makyaj tazelemeye fırsat bulamayacaksam elim hemen bu fondötenlere gidiyor. Clarins 15 saat kalıcılık ve kapatıcılık sağladığını söylüyor, gerçekten de haklılar. Ciltte uzun süre kalıyor ve giysilere bulaşan miktarı çok çok az. 

Uygularken fırça kullanıyorum. Nemlendirdiğim bir kağıt havluyla fondöten kuruduktan sonra çok bastırmadan kompress yaparak fondötenin pudralı görünümü azaltıp daha doğal hale getiriyorum. Makyaj süngerleri ile daha doğal bir görünüm verebilir fakat denemedim, hala satın almadım ve elim gitmiyor.

15 SPF içeriyor. 

Performansına göre tahammül edilebilir bir fiyatı var, 130 TL'lik ürünün fiyatı alışveriş sitelerinde ve mağazalarda 30-40 TL indirimle yer alabiliyor. 

Tenimdeki bronzluk ve cildimdeki kusurlar tamamen gidince, kendi cilt tonumla birebir örtüşen bir rengini satın alacağım ve blogda inceleyeceğim.

Sizin en sevdiğiniz kalıcı ve kapatıcı fondöten hangisi? Bu ürünü uygulayabileceğim, performansından memnun kaldığınız bir makyaj süngeri önerebilir misiniz?

Bir sonraki inceleme yazısında görüşmek dileğiyle...







4 yorum:

  1. Boynerde çok sevdiğim bir Clarins görevlisi var. bu yılbaşında ya bunu ya da mat olanını almak istiyorum ben de ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de Boyner'in kozmetik reyonunda çalışan, karşısındakine küçümser gibi bakan stand çalışanlarıyla alakası olmayan, sevdiğim tek görevli Clarins danışmanı. Evdeki tüm Clarins ürünleri bazen ihtiyaç duymasak bile onun yönlendirmesiyle alındı ve kullandığımız her şeyden memnunuz. Iyi danışmanlarla karşılaşmak tamamen şans işi ne yazık ki :( Yılbaşı kofrelerine bakmak için gideceğim ben de, hiç dayanamıyorum minik cilt bakımı ve makyaj kitlerine :)

      Sil
  2. Clarins ürünlerini bir dönem severek kullanmıştım ancak sonradan nasılsa ilgim başka markalara kaydı.Karma cildimde bu fondötenin nasıl duracağını görmek için minik bir deneme yapmak istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun kalacağınızı düşünüyorum :) Sevgiler.

      Sil